De watermolen van Pede

De watermolen van Sint-Gertrudis-Pede ‘draait’ goed dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, uitbaters en molenaars.
Iedere 2de en 4de zondag van april-oktober en iedere 2de zondag van november-maart (gewoonlijk van 14 – 17 uur) opent de watermolen zijn deuren voor het publiek. Gratis maaldemonstraties met rondleidingen worden aangeboden door de molenaars, die bijgestaan worden door uitbaters.
We zijn nog op zoek naar verenigingen en vrijwilligers die de molen zouden willen uitbaten tijdens deze open maaldagen. Het molenhuis en de schuur worden gratis ter beschikking gesteld. Het is de bedoeling dat de bezoeker tijdens deze momenten iets kan drinken en/of eten. Koude dranken zijn aanwezig in de molen.
Er zal, naast enkele niet-alcoholische dranken, een selectie Dilbeekse bieren beschikbaar zijn. De uitbater biedt de dranken aan tegen de door Dilbeeks Erfgoed vastgelegde verkoopprijs.Na iedere uitbating wordt afgerekend: 50% vloeit terug naar Dilbeeks Erfgoed, 50% is winst voor de uitbater.
De uitbater kan een sociaal-cultureel, toeristisch of educatief initiatief nemen, maar activiteiten moeten gratis toegankelijk en eentalig Nederlands zijn.
Info: 
tine.vanwambeke@dilbeek.be en  www.dilbeekserfgoed.be

Een fotoreeks van amateurfotograaf Dirk Van Vaerenbergh uit Goudveerdegem
(oud-leerling van gemeenteschool De Klimop/leerde me reeds in de jaren 90 de schoolwebsite opstarten).